dinsdag 2 oktober 2012

Start Web2.0 Class

Vandaag is de eerste bijeenkomst geweest van de Web2.0 Class @Ichthus College Kampen. 14 jeugdige leerlingen gaan samen met ons (Margriet Salomons van Biebsearch en ondergetekende) de komende maanden 'het Web' onderzoeken. Allerlei tools en apps zullen we onder de loep nemen. Wat we in deze class allemaal ontdekken, zullen de leerlingen beschrijven in hun blog. Gevolgd door een eindpresentatie.

Vandaag zijn we gestart met het aanmaken van een blog op de site: www.blogger.com Hiervoor moest eerst een gmail account aangemaakt worden. Dit maakt meteen al duidelijk dat je goed moet nadenken over hoe 'zichtbaar' je wilt zijn op het internet. Kies je voor je eigen naam of een nickname? Wie mag wat van jou weten? Waar moet je op letten als je dingen of gegevens van jezelf op internet zet?
Ieder blog heeft een eigen uniek webadres die naar de class leiding is gestuurd, zodat we de vorderingen van onze leerlingen kunnen volgen en kunnen reageren op elkaars blog.
De opdracht voor vandaag: plaats in ieder geval één bericht op je blog.
In de volgende bijeenkomst gaan we ons richten op het dashboard van blogger en de mogelijkheid om het  template van je blog aan te passen. Kortom: we gaan iets dieper in op HTML

Geen opmerkingen:

Een reactie posten