maandag 15 oktober 2012

Privacy op internet

Vandaag al weer de 3e bijeenkomst van de Web2.0 Class @Ichthus Kampen.
Veel leerlingen moeten nog leren dat deelname aan deze class niet geheel vrijblijvend is. We verwachten echt van deelnemers dat ze iedere week in een blogbericht iets schrijven over wat ze in de class hebben geleerd. En ja, we letten ook op taalgebruik en spelling :)
Iedereen heeft nu een blog en heeft deze in meer of mindere mate naar eigen smaak aangepast m.b.v. html of vaste templates binnen Blogger. De opdracht om elkaars blog te lezen en daar ook op te reageren is nog niet door iedereen gedaan. Het lezen van elkaars blog helpt leerlingen om informatie te delen en is dus een belangrijk onderdeel van de class! Met het aanmaken van een blog en het volgen van elkaars blog komt uiteraard ook je privacy op internet ter sprake: wie mag wat van je zien en weten? Hoe gedraag jij je op internet?

Vandaag hebben leerlingen zichzelf op Google opgezocht. Vrijwel iedere leerling komt vaker dan één keer naar boven als ze hun naam bij Google intypen. Voor sommigen onverwacht en grappig, voor anderen een teken dat ze hun privacy instellingen moeten wijzigen.
D.m.v. een aantal stellingen hebben we het erover gehad wat positief is aan internet, maar zeker ook wat negatief is. Hoe ga jij hier mee om?
Een handige manier om accounts op te heffen is de site Accountkiller.

Accountkiller

Op deze site staat zowel een zwarte als witte lijst die aangeeft hoe makkelijk of hoe moeilijk het is om een bepaald account op te heffen. Ook kun je hier informatie vinden over hoe je verschillende accounts (waar je je ooit voor hebt aangemeld)  kunt opheffen. Handig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten