vrijdag 28 mei 2010

Mindmappen

Een veel gebruikt hulpmiddel is mindmappen. Een mindmap is een schema waarin je een overzicht van relaties tussen dingen kunt laten zien, zonder de hoofdzaken uit het oog te verliezen. Ik werk er zelf niet veel mee, maar voor sommige volwassenen of leerlingen kan een visueel hulpmiddel een uitkomst zijn. Om met behulp van de computer een mindmap te maken, is de volgende website een leuke oefening.
http://www.mindmeister.com/

Je kunt ook gebruik maken van de site http://www.flowchart.com/. Het maken van een mindmap is vrijwel gelijk aan het maken van een flowchart. Het verschil is dat mindmappen meer geschikt is voor gebruik door de maker van de mindmap zelf, terwijl een flowchart ook voor anderen een overzichtelijk geheel biedt van relaties tussen verschillende ideeën (zoals presentaties voor publiek).

1 opmerking:

  1. De site mindmeister is mij bekend, de andere niet. Onze collega Inge Margriet van der Weerd gebruikt mindmappen in de les economie. Met het digibord met je klas samen een mindmap maken is interactief gebruik maken van je bord. Leerlingen leren hoe ze onderwerpen kunnen verbinden aan datgene wat ze al weten!

    BeantwoordenVerwijderen